Piia Nurmi 

Olen Piia Nurmi ja olen opiskellut koirankouluttajaksi ja koirien hajutyökouluttajaksi yksityisissä koirakouluissa.
Koska tässäkään työssä ei ole koskaan valmis, pyrin kouluttautumaan koko ajan lisää ja oppimaan uutta myös omien koirieni hyvinvoinnin takia. Päivätyökseni teen laboratoriohoitajan töitä Turun yliopistossa. Nose Work ja sieni kursseja olen vetänyt Turussa hajutöihin erikoistuneessa Vainuvoimassa vuodesta 2017 alkaen.

Kotoa löytyy tällä hetkellä vain yksi koira, pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira Kaffe ja hänkin on jo yli 11-vuotias. Koirieni kanssa olen yli 10 vuotisen taipaleen aikana harrastanut kaikkea agilitystä, paimennuksesta ja näyttelyistä alkaen. Hajutöihin tutustuin jo edesmenneen koirani Muskan kanssa ensin mm. jäljellä ja haussa, mutta myöhemmin myös Nose Workissä, kun Anna Loimaranta alkoi sitä Turun seudulla kouluttamaan (ainakin vuodesta 2014) ja Muska kaipasi tekemistä eläkepäivikseen. Kaffekin on jo eläköitynyt muista lajeista, mutta käy edelleen käyttämässä nenäänsä nose work treeneissä ja hakumetsällä.

Vainuvoimalla ja Tassuttimessa uskotaan positiivisiin koirankoulutusmenetelmiin ja ne ovat myös minulle tärkeitä. Nenän käyttö on koirille mielekästä ja lajityypillistä puuhaa joka on sovellettavissa arkisesta aktivoinnista tieteellisen tutkimuksen työkaluksi ja kaikkeen siltä väliltä - siksi se on niin kiehtova juttu.