Heidi Saari 

Olen Heidi Saari, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.
Olen lisäksi opiskellut eläinten käyttäytymistieteitä Odisee yliopistossa.  Vielä en ole valmistunut ja tarkoitukseni onkin jatkaa opintojani ajan salliessa.  

Kouluttamisen ohella työskentelen eläintenhoitajana eläinklinikalla. 

Eläinten käyttäytymisessä minua kiinnostaa erityisesti pentuaika ja pentuajan kokemuksien merkitys lemmikin myöhempään elämään. Koulutankin mielelläni pentuja ja kannustan uusia pennun omistajia osallistumaan pentukursseille mahdollisimman varhain.


Kissoja koulutetaan yleisesti vielä melko vähän, vaikka etenkin sisäkissalle esimerkiksi temppujen opettelu olisi oikein hyvää aktivointia. Yleisimmin minut pyydetään kotikäynnille silloin, kun jokin kissan käyttäytymisessä on muuttunut. 


Erityinen paikka sydämessäni on Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä asuvalla Otto -ketulla. Minulla oli etuoikeus päästä tutustumaan tähän onnekkaaseen kaveriin sen muutettua Tuulispäähän kesällä 2015 ja auttaa sen kesyttämisessä ja kouluttamisessa.

Kotona arkeani ilostuttaa vanhaenglanninlammaskoira Nalle sekä kissat Aino ja Tessa. Nallen kanssa käymme Vainu eläinetsijöiden alkeiskurssia ja harjoittelemme rally-tokoa omaksi iloksi. 


Nina Tirkkonen

Olen Nina Tirkkonen ja  olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon.  Vahvin osaamisalueeni on pentuajan koulutus, sekä koiran arjessa tarvittavat taidot.

Koiria minulla on ollut yli kymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi labradorinnoutajaa, kääpiöpinseri, sekä karjalankarhukoira. 

Perheessäni harrastetaan koirien kanssa arjen perustottelevaisuutta, sekä metsästystä toisen labradorin, sekä karjalankarhukoiran kanssa. Uusimpana innostuksena on näyttelyt ja hajutyöskentely.

Opiskeluaikana minulla oli projektikoirana opaskoiranpentu, jolle opetin perustottelevaisuutta, erilaisia alustoja ja maastoja, ympäristöjä, kulkuvälineitä, mitä ikinä keksinkin. Opasprojekti oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja mielenkiintoni heräsi työkoirien kouluttamiseen.  Tuon yli vuoden mittaisen oppimatkan aikana pennun kanssa opimme molemmat hyvin paljon.  Pennusta kasvoi hyvin työorientoitunut tekijä, joka yllätti monesti minut kyvyillään.

Opiskelujen aikana pääsin kouluttamaan koirien lisäksi mm. minisikoja, aaseja ja vuohia. 

Eläintenkoulutus tapahtuu eläimen ehdoilla ja eettisesti oikealla tavalla. Tällöin oppiminen on tehokkainta, kun eläin on valmis oppimaan ja sitä palkataan toivotusta käytöksestä.

On mahtava huomata koirakon yhteistyön kehitys ja se innostus, joka syntyy koiran ja ohjaajan välille onnistumisineen.